Visie

Als CrossFit deelnemer geniet ik al jaren van deze unieke sport. Ik ben fysiotherapeut, atletiektrainer en CrossFit L2-trainer en werk al meer dan 25 jaar met patiënten. Elke dag zie ik mensen met klachten en pijn, die vragen naar andere mogelijkheden voor herstel. CrossFit opende mijn fysiotherapiewereld in de richting van fit worden en blijven! Niet gebaseerd op onvermogen, maar op aanpassingsvermogen, het opnieuw leren van functionele bewegingen en het aangaan van onverwachte uitdagingen en opdrachten!

Alleen? Nee, niet alleen, maar met de community! CrossFit leerde mij de kracht van samenwerken, elkaar steunen, elkaar naar een hoger niveau tillen, elkaar laten zien dat het kan. Ieder op zijn eigen niveau, als wedstrijdsporter, of als startende sporter, als gevorderde sporter of als iemand met blessures. Vanuit elke denkbare achtergrond en met alle verschillende ervaringen kan het samen!

Nu is het zover. Samen met drie fantastische vrienden (allemaal minimaal zes jaar CrossFit-ervaring, en deels bezig met een L1-certificaat), willen we onze eigen box beginnen. De community moet het hart van onze box worden, de sfeer onder de leden en de coaches moeten voor alles staan. Nu is het tijd om onze box te starten.

We hebben een plan gemaakt op basis van pure energie, plezier en een doelgerichte instelling, met uiteraard een solide financiële basis. Bovendien willen we in Hengelo-Borne (Nederland) een super mooie CrossFit box realiseren. In de directe omgeving is een groot aantal nieuwe woningen gebouwd, er is steeds meer belangstelling voor deze fantastische manier van werken aan fitheid en gezondheid en als corona iets duidelijk heeft gemaakt is het wel dat lifestyle zo belangrijk is!

We willen er zijn voor iedereen, voor alle leeftijden, voor alle achtergronden en voor alle niveaus. Ik wil volgend jaar zelf mijn L3-certificaat halen en we gaan werken met goede en gecertificeerde trainers. Er zal aandacht zijn voor blessures en er komt een verplichte introductiecursus voor nieuwe leden zodat de basis van CrossFit goed wordt aangeleerd. Ik hoop (mede namens mijn partners Rob, Bas en Robert) op een mooie samenwerking met het hoofdkantoor van CrossFit.

Met vriendelijke groeten,

Michiel Trouw, fysiotherapeut, atletiektrainer en CrossFit L2-trainer