Fundamentals

Wat zijn de Fundamentals van CrossFit?

Tijdens de Fundamentals leer je de basis van CrossFit. Je leert de basis technieken, de achtergrond en het systeem waarmee lessen zijn opgebouwd.

Tijdens deze Fundamentals is er tijd voor het rustig oefenen van de Squat, de Frontsquat, de Medball clean, de gymnastische basisbewegingen, de Snatch etc. etc.

In 5 lessen leer je, gezamenlijk met andere belangstellenden, in kleine groepjes onder goede begeleiding hoe je deze technieken kunt uitvoeren en als het nodig is passen we die technieken aan, aan jouw situatie (bv bij een blessure) op dat moment. Dit aanpassen heet in de CrossFit “scalen” en is erg belangrijk.

Iedere les bestaat uit een gezamenlijke warming up. Daarna volgt een “Skill-sessie” waarin de coach je de technieken van die les laat zien en oefenen. Na deze sessie is er altijd nog tijd over voor een lekkere Workout Of the Day (WOD) zodat je wel voldaan de training verlaat! In deze workout kan iedereen (beginner tot vergevorderde) meedoen op zijn/haar eigen niveau.

Met deze 5 lessen ben je goed op de hoogte van wat CrossFit is, ken je de basisbewegingen en kun je ermee werken en heb je al 5 verschillende WOD’s meegemaakt. Van hieruit kun je prima in de gewone CrossFit lessen instappen, of als je het fijn vindt langer van de Fundamentals gebruik blijven maken.

De Fundamentals kun je in iedere les beginnen, maakt niet uit of je binnenkomt bij les 3 of 1. We lopen ze doorgaand van 1-5 af iedere maandag om 20.30 en woensdag om 17.30

Tot snel bij de Fundamentals!

Klik HIER om je in te schrijven voor deze Fundamentals.