Nieuwsbrief april 2022

Voorgevel CrossFit Hengelo

Welkom!

Dit is de april editie van de nieuwsbrief van CrossFit Hengelo.

Groet, Rob, Robert, Michiel en Bas


Openingsfeest bij CrossFit Hengelo

Openingsfeest

We trappen deze nieuwsbrief direct af met goed nieuws! Ons openingsfeest voor leden staat gepland en is concreet ingevuld! Op zaterdag 21 mei vanaf 19:30 zijn alle leden welkom voor een drankje en enorm veel gezelligheid in onze box. Die avond gaan we met al onze leden een echte CrossFit borrel organiseren om te vieren dat we open zijn. Eerdere data zijn helaas door het welbekende virus in het water gevallen maar nu is het alleen nog hopen op lekker weer!!!
We hopen dat iedereen kan! De aankomende weken zullen wij bezig gaan met de invulling van de avond, maar wij kunnen nu al beloven dat hier lang over nagepraat gaat worden.


Murph 21 mei 2022 bij CrossFit Hengelo

Murph 2022

Niet alleen het openingsfeest zal die dag plaats vinden, maar deze dag willen wij met zoveel mogelijk leden ook de Hero WOD Murph gaan doen. Normaal vind deze wereldwijd plaats op 30 mei.

Voor het geval je niet bekend met de Hero WOD’s: Murph is een klassieke CrossFit workout welke bekend staat als Hero WOD. Hero WOD’s zijn gemaakt door CrossFit om de mannen en vrouwen te eren welke zijn gesneuveld aan het front. De WOD Murph is speciaal ter ere aan Navy Luitenant Michael Murphy, die op 28 juni 2005 sneuvelde in Afghanistan.

De Hero WOD Murph is de afgelopen jaren binnen de CrossFit wereld uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie waar je als CrossFitter aan mee wilt doen. Elke zichzelf respecterende CrossFit box ter wereld organiseert deze WOD rondom het Amerikaanse “Memorial Day”

De Hero Workout “Murph” staat voor:
1600 meter hardlopen
100 pull-ups
200 push-ups
300 squats
1600 meter hardlopen

Alles met een gewichtsvest van 9/6 KG


We gaan hier uiteraard een kleine competitie van maken en het zou super tof zijn als er veel leden mee doen. We gaan meerdere schaalbare opties geven, waardoor het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. Mocht je niet mee kunnen doen, dan zou het wel gaaf zijn om aanwezig te zijn deze dag om al je trainingsmaatjes aan te moedigen om deze Hero WOD binnen een mooie tijd te volbrengen. Natuurlijk is die ochtend iedereen welkom. Vrienden, Familie of mensen uit je omgeving die graag mee willen doen!

Schrijf je nu alvast in via Zennplanner! Omdat we verwachten dat er veel mensen komen, stellen we 2 uren beschikbaar voor deze Hero WOD!
De komende weken zullen wij ook in de Sugarwod app jullie wat oefeningen verzorgen welke jullie thuis kunnen doen op dagen dat je niet traint. Ook zullen we je tips en adviezen geven tijdens de trainingen. Dit om je voor te bereiden op de workout.

Voor vragen, kun je uiteraard terecht bij de coaches van Crossfit Hengelo.


Sticker poal bij CrossFit Hengelo

Sticker poal

Heb je een mooie sticker, wil je reclame maken of iets promoten! Plak dan je sticker op de sticker poal. Mooi in het oog bij de koffiehoek. Grappig en leuk. Er zijn inmiddels een aantal stickers op de poal geplakt, maar er kunnen er meer bij! We vragen je wel om een sticker op de poal te plakken die iets van jezelf meebrengt naar de box. Een sticker van je werkgever of bedrijf, je favoriete restaurant of een andere leuke persoonlijke eigenwijze sticker is van harte welkom!!!

Laten we er samen voor zorgen dat deze poal een stukje hart van onze box gaat worden, waarop iedereen vertegenwoordigt is die bij ons traint. Graag wel een klein verzoek: Laten we het netjes houden en vraag vooral geen toestemming om er iets op te plakken!! Onze Box, Onze Poal!


Kettlebell workshop bij CrossFit Hengelo

Kettlebell Workshop

Zaterdagochtend 19 maart hebben we van Naomi Kooiker, de Bondscoach van Kettlebell team NL en van Karlien Huiskes, de Nederlands Kampioene een clinic gehad in het werken met de kettlebell.
Met veel enthousiasme hebben we nieuwe bewegingen en handige feitjes mogen leren.

Echter daar blijft het niet bij: Door ons enthousiasme en onze uitmuntende techniek, hebben de dames ons uitgedaagd voor een leuke wedstrijd tussen onze sportscholen. Natuurlijk houden ze rekening met ons niveau en zal de wedstrijd eerlijk gaan verlopen. Deze wedstrijd zal op 3 juli plaats gaan vinden. Zet deze vast in je agenda! Heel erg leuk en geheel in lijn met de basisprincipes van CrossFit: Regular play and learn new sports!


Loopgroep bij CrossFit Hengelo

Loopgroep

Hardlopen komt in verschillende vormen regelmatig voor in onze workouts. Daarnaast is het een vorm van sport die je duurvermogen helpt te verbeteren.
Onder leiding van een trainer gaat een groepje leden al iedere zondag om 10.00 gezamenlijk ongeveer 7km rennen. Dat doen ze in een heel easy tempo en met een warming up en een stuk loopscholing.
Wil jij een keer meedoen? Zorg dan dat je om 10.00 op zondag bij de box aanwezig bent. Naderhand drinken we een kopje koffie.


Teens bij CrossFit Hengelo

CrossFit Teens

Op 3 April zijn we gestart met CrossFit Teens. Onder leiding van Jeroen en Jonas geven we Teens tussen 12-16 jaar een mooie training met echte CrossFit achtergrond en technieken. De opbouw van de training is veilig en verantwoord voor deze leeftijdsgroep. Hoe cool is het om op deze leeftijd je ambitie voor CrossFit te ontdekken? Er wordt op de vrijdag van 17.30 – 18.30 en op zondagochtend van 11.15 – 12.15 uur getraind. Een keer komen kijken? Laat het ons weten!


Petjes bij CrossFit Hengelo

Petjes CFH

Wil je helemaal meedoen in de gekte en de hype van CrossFit Hengelo? Koop dan je eigen mooie, exclusieve pet met het CFH logo erop! Er zijn slechts enkelen beschikbaar en natuurlijk is dit de eerste pet die we ooit hebben laten maken. Over 5 jaar is dit een collectors item! Daarnaast beschermd hij je tegen de zon en ben je een stuk knapper met een echte pet van CrossFit Hengelo.
Om te passen informeer even bij je lievelingscoach of klim even in onze ladder. Daar bovenin hangt er eentje. Pas wel op voor onze koffiemokken😊


Ladiesnight bij CrossFit Hengelo

Ladies Night

Zaterdag 2 april heeft CFH een ladies Night georganiseerd. Het thema was paaldansen en bubbels. Helaas voor de vele mannelijke leden mochten hierbij alleen de dames aanwezig zijn en weten we verder weinig van het verloop van deze avond af. Wel is ons duidelijk gemaakt dat dit een terugkerend item wordt voor de dames. We zullen dus snel weer komen met een nieuwe ladiesNight en mocht je deze gemist hebben, zorg dan dat je erbij bent!

Natuurlijk denken wij ook aan onze mannelijke leden! We zijn momenteel bezig met het plannen van een mannennacht. De datum en invulling van deze avond volgt snel.


Olympisch gewichtheffen bij CrossFit Hengelo

Olympic Weightlifting

Eind april, begin mei organiseert CrossFit Hengelo een voor iedereen toegankelijke Olympic Weightlifting Seminar van 2,5 uur. Deze seminar wordt gegeven door Pim Kokos en Thorsten Brunink.

Deze middag zal in het teken staan van verbetering van je Clean & Jerk en Snatch. Er wordt zorgvuldig stilgestaan bij het hanteren van de juiste technieken en is er de mogelijkheid voor CrossFit coaches om verdieping te krijgen in trainingsmethodes en het aansturen en begeleiden van ervaren CrossFitters.
We gaan veel in kleine groepjes werken en nemen uitvoerig de tijd om de progressie en verschillende stappen van de deze oefeningen te analyseren en te verbeteren.
De kosten per persoon bedragen: €45,- Schrijf je in via info@crossfithengelo.nl en zorg dat je een plek weet te bemachtigen. Er is ruimte voor maximaal 20 mensen! Let op, je hoeft geen lid te zijn van onze sportschool om hieraan mee te doen. Wel hebben onze leden voorrang! Ook is ontzettend veel ervaring met CrossFit niet vereist. Ben je een beginner en wil je graag je carrière starten met een goede basistechniek in de fundamentele bewegingen, dan ben je bij CrossFit Hengelo aan het juiste adres.


De Broodbode bij CrossFit Hengelo

CrossFit@Lunch

Nieuw, werk aan je fitheid of stimuleer de vitaliteit van je medewerkers door te sporten tijdens de lunch.
CrossFit Hengelo met locatie op de Westermaat Zuid-Oost start vanaf 1 mei 2022 een speciaal lidmaatschap voor CrossFit tijdens de lunch
Daarbij vergeten we niet dat het lunchtijd is en daarom zijn we een unieke samenwerking aangegaan met De Broodbode.

Het CrossFit@Lunch ft. De Broodbodelidmaatschap biedt de mogelijkheid om 2 keer per week lekker te sporten en jezelf 1 keer per week te trakteren op een lekkere gezonde lunch van de Broodbode.

We bieden deze mogelijkheid vanaf 1 mei aan op de dinsdag en de vrijdag. De training duurt 45 minuten en je hebt die dagen de keuze uit twee tijdsblokken:
1. Van 11.45u tot 12.30u
2. Van 12.30u tot 13.15u

Je bepaalt zelf per week bij welke training je jouw Broodbode lunch wenst te ontvangen. De door jou gekozen lunch staat aan het eind van de training voor je klaar, zodat je die kunt meenemen.

Via deze: LINK kan je je aanmelden voor deze lessen!


Het rooster bij CrossFit Hengelo

Roosterwijzigingen

Op maandag en donderdagochtend zijn wij gestart met het geven van CrossFit lessen vanaf 7 uur.
Op diezelfde dagen is er ruimte ontstaan voor een extra Openbox om 8:00uur.

Door het starten met CrossFit Teens is de Openbox van zondag naar voren gehaald. Onze leden hebben nu de ruimte om op zondag om 9:00 vrij te trainen. CrossFit Teens is op zondag vanaf 11.15 uur. Deze begint 15 minuten later, zodat de rust bij de Yoga les gegarandeerd kan blijven.

Daarnaast hebben we vrijdag om 20:00uur nog een open box.
Deze Openbox zullen we ook gebruiken om aanstaande competities te doen. Hierover hoor je dan tijdig meer.

Door CrossFit Teens vervalt de 18.00 uur les van vrijdag.

Natuurlijk blijven we continu bezig om ons rooster zo stabiel mogelijk te houden. We willen graag dat ieder lid zoveel mogelijk op zijn gewenste tijd kan sporten. Wijzigingen doen we nooit zomaar en we houden rekening met alle uren. Onze CrossFit WOD uren zullen ten alle tijden zo ruim mogelijk vertegenwoordigt worden in ons rooster. Dat zijn immers de uren waar het om draait.

HIER zie je ons rooster op onze website!


Aankomende evenementen bij CrossFit Hengelo

Aankomende evenementen:

  • Bootcamp Saturday in samenwerking met The Bootcamp Factory
  • CrossFit Hengelo Mannennacht
  • Eind april, begin mei Olympic Weightlifting Seminar
  • RoeiClinic in samenwerking met CrossFit Twente
  • 21 mei CrossFit Hengelo does Murph 2022
  • 21 mei CrossFit Hengelo openingsfeest
  • KettleBell amateurwedstrijd zondag 3 juli