Nieuwsbrief december 2022


Welkom bij onze laatste editie van 2022!Kosten lidmaatschap

Het jaar 2023 komt eraan en we willen je hierbij graag informeren over het lidmaatschap voor dat jaar. Eind november hebben we de leden al geïnformeerd, nu delen we het in een algemene nieuwsbrief.

Iedereen ziet dat overal de kosten stijgen en dat raakt ons natuurlijk ook. De kosten van huur, energie, materialen etc. zijn hoger geworden en daarom zijn ook wij gedwongen om een prijsverhoging aan te kondigen:

● Het Standaard onbeperkt lidmaatschap zal van €68,50 naar €72,50 per maand gaan.

● Het Basis 2x per week lidmaatschap zal van €59,50 naar €62,50 per maand gaan.

● Het abonnement van de Teens blijft ongewijzigd.


Het nieuwe tarief zal gelden vanaf 1 januari 2023 en wij vertrouwen erop dat er, tenzij er zeer onvoorziene omstandigheden ontstaan, gedurende het jaar 2023 geen verdere wijzigingen nodig zullen zijn.

Wij vertrouwen op jouw begrip voor deze tariefswijziging.


Jeroen stopt als coach!

Helaas heeft Jeroen Oude Lenferink aangegeven per 1 januari 2023 te stoppen als coach bij ons. Jullie kennen hem van de ZaterdagWOD die hij afwisselend met Rick ter Weele voor zijn rekening nam. Daarnaast was Jeroen de coach voor de CrossFit Teens, die hem zeker zullen gaan missen.

We bekijken momenteel hoe we de vrijgekomen uren gaan invullen, maar we zullen er sowieso voor zorgen dat alle trainingen doorgaan.

Wij wensen Jeroen veel succes in het vervolg van zijn sport-/coach carrière en willen hem natuurlijk hartelijk bedanken voor zijn tijd en inzet bij CrossFit Hengelo.Nieuwe leden app: SportBit

Let op: Vanaf 1 februari gaan wij over op nieuwe software en een nieuwe leden-App !

Een belangrijke wijziging, want vanaf 1 februari zullen we geen gebruik meer maken van ZenPlanner en SugarWOD, maar overstappen op SportBit.

SportBit is een Nederlands systeem, waarmee je als lid veel meer zelf kunt regelen, zoals bijvoorbeeld je lidmaatschap. Je hebt dan maar 1 App waarmee je je inschrijft voor lessen, je resultaten logt en dus je lidmaatschap zelf kunt beheren.

In de laatste week van januari krijgen alle leden een e-mail met een beknopte gebruiksaanwijzing, je inlogcodes en de links naar de SportBit-App in de Android- en IOS-store.

Houd dus in deze periode je mailbox goed in de gaten en bedenk dat je vanaf 1 februari de lessen kunt volgen door je in te schrijven met de SportBit-App.

Mocht je vragen hebben? Stuur dan een e-mail naar info@crossfithengelo.nl


Kerstborrel

Op 16 december hadden we onze kerstborrel bij het Uurwerk in Hengelo. Rond 21.00 uur verzamelde zich een groep van ongeveer 50 leden van CrossFit Hengelo om gezellig met elkaar na te kletsen over het afgelopen jaar onder het genot van een drankje. Het was super gezellig om het jaar op deze manier gezamenlijk af te sluiten en we zijn dan ook echt trots op onze community die zo makkelijk met elkaar een gezellige avond heeft, of je nu net lid geworden bent of al meer dan een jaar bij ons sport!

De prijs voor de best geklede kerst-CFH-er gaat natuurlijk naar Martijn Steunenberg! Geweldig gedaan Martijn!


Doelen/trainer aanspreken (weegschaal)

Vanaf januari 2023 kun je op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 – 09.00 op de mooie weegschaal die we van onze leden hebben gekregen! Met deze weging krijg je een mooi inzicht in onder andere gewicht, samenstelling lichaamsgewicht, spiermassa (ook per lichaamsdeel) metabole leeftijd, vetpercentage en nog veel meer.

Een meting is slechts een afspiegeling van een moment dat je meet, maar het kan je toch helpen in het vastleggen van die momentopname en bijvoorbeeld 2 maanden later nog eens te meten.

Met dit soort metingen kun je je doelen beter vaststellen. Soms doe je dat helemaal voor jezelf, maar misschien wil je dat soms ook met je coach bespreken. Daarvoor zijn opties binnen CrossFit Hengelo en deze opties zullen we in de 2023 gaan uitbreiden. Je kunt nu al Michiel of Robert aanspreken als je een doel wilt stellen, of doorspreken, wij zoeken dan naar mogelijkheden. In 2023 zullen we hier verder op terugkomen.

Mocht je een meting op de weegschaal willen doen zet dan vast de app “My Tanita” op je telefoon en vul het profiel vast in. Zie hiervoor de beschikbare knoppen hieronder.
Deadlift

De Deadlift is één van de negen CrossFit basisbewegingen. Het is een sleutel-techniek om kracht, fitheid en coördinatie van bewegen te trainen. De Deadlift is – bij de juiste uitvoering – een techniek die zeer geschikt is om grote spiergroepen in ons lichaam sterker te maken (hamstrings, bilspieren, rugspieren). Om echt sterker te worden in de Deadlift moeten we simpel meer “time under tension” creëren oftewel: langer, vaker en met meer weerstand op een goede manier deadliften.

Regelmatig merken we dat mensen met rugpijn de Deadlift vermijden. Dit is jammer, omdat een goede uitvoering van de Deadlift juist rugklachten kan voorkomen. Recente studies laten zien dat er aanwijzingen zijn dat juist met rugklachten het verstandig kan zijn op een goede manier via de Deadlift kracht van de genoemde spiergroepen op te bouwen. Dan kan de Deadlift juist een preventieve training ter voorkoming van meer problemen zijn. Bij vragen hierover kun je altijd je coach vragen of een afspraak bij Michiel maken om dit te bespreken.


Aankomende events

Naast de team kerstWOD op tweede kerstdag en de Oliebollen & Barbells WOD op oudjaarsdag, hebben we in januari meteen een aantal leuke events voor jullie gepland.

We beginnen op zaterdag 7 januari met onze traditionele Nieuwjaarsduik in het Tuindorpbad. Van 10:00 tot 11:00uur starten we in onze box met de Ice Ice Baby workout en vanuit daar gaan we door naar het Tuindorpbad waar we onder begeleiding van ervaren ijszwemmers een heerlijke Nieuwjaars duik gaan nemen. Leden kunnen zich hiervoor inschrijven via ZenPlanner. Mocht je als geen lid toch graag mee willen, mail dan even naar info@crossfithengelo.nl

Daarnaast hebben we op zondag 15 januari twee events staan.

De vernieuwde ‘Flexibility & Mobilty’ workshop van Yogaphine. Een 2 uur durende workshop waarin Yogaphine ons meeneemt in poweryoga en flexibiliteit en dat combineert met ademhaling en rust in ons lichaam. Zoals velen inmiddels weten; een erg waardevolle workshop voor sporters.

Op 15 januari zal de focus liggen op fulltime body mobiliteit en flexibiliteit van met name het onderlichaam. We hebben voor deze workshop maximaal plek voor 20 leden. De kosten voor deze workshop zijn €10,- p.p. Inschrijven kan gewoon via ZenPlanner.

Aansluitend zal op deze zondag onze box host zijn voor de KNSB die ’s middags een Snatch-only wedstrijd organiseert. Deze wedstrijd is voor iedereen die graag met Kettlebells traint toegankelijk en zal dus onder officieel toezicht van de KNSB vallen. De wedstrijd bestaat uit blokken van 15 minuten waarvan 10 min “flight” en 5 minuten pauze. Tijdens de wedstrijd krijg je 10 min de tijd om zoveel mogelijk KB Snatches te maken met een gewicht naar keuze. Twee extra regels; je mag de KB niet neerzetten en je mag slechts 1 keer wisselen van hand. Winnaars worden bepaald met behulp van een formule waarin reps, gewicht en lichaamsgewicht worden meegenomen. Iedereen is welkom om te komen kijken of mee te doen.

We beginnen om 14:00uur!


Onze buren van het voormalige PCI pand hebben ons gevraagd om niet meer bij hun te parkeren, aangezien de meeste parkeerplaatsen toegewezen zijn aan de huurders van het pand.

Wij willen jullie verzoeken hiermee rekening te houden. Gebruik met name overdag onze eigen parkeerplaatsen en de openbare parkeerplaatsen aan de Lintelerweg. Nog beter is het natuurlijk om lekker op de fiets te komen. Klik op foto!