Nieuwsbrief februari 2022

Trainer Rick heeft het overzicht bij CrossFit Hengelo

Welkom!

Dit is de februari editie van de nieuwsbrief van CrossFit Hengelo.

Groet, Rob, Robert, Michiel en Bas


The Dutch Buddy Throwdown bij CrossFit Hengelo

The Dutch Buddy Throwdown

7 Teams hebben dit jaar meegedaan aan de
Kwalificaties van de Dutch Throwdown Buddy Edition. De Dutch Throwdown is een
jaarlijks terugkomend CrossFit evenement waar zowel individuele atleten als
teams aan mee kunnen doen. Het is erg leuk om samen met je sportmaatje een WOD
te doen en daarna kunt kijken hoe alle andere teams in Nederland het hebben
gedaan.

Het was vooral erg leuk om elkaar aan te moedigen.
De kwalificaties bestonden uit 3 WOD’s in verschillende divisies. De beste
teams van Nederland mogen straks naar de finale en strijden daar tegen elkaar
in een vol stadion. Tijdens dit soort wedstrijden leer je als CrossFitter je
zwakke punten kennen maar leer je ook om door te gaan waar het even zwaar is.
Al met al, pure winst en erg gezellig!

We gaan deze volgend jaar zeker weer doen binnen
CrossFit Hengelo.


Fitness bij CrossFit Hengelo

CrossFifty

Inmiddels zijn we ruim 5 weken onderweg met onze groep “CrossFifty” atleten. Elke maandag en donderdag om 11:00 uur trainen bij ons een aantal fitte senioren en het fanatisme onder deze groep is echt bewonderingswaardig te noemen. Na 10 lessen merken deze mensen al een verbetering van hun mobiliteit, stabiliteit en kracht/uithoudingsvermogen. Er is nog ruimte in de volgende groepen om in te stromen.


CrossFitTeens bij CrossFit Hengelo

CrossFit Teens

Bij CrossFit Hengelo gaan we vanaf 1 april 2022 beginnen met de CrossFit Teens groep. Deze groep is bedoelt voor jongeren van 12 tot 16 jaar oud en we zullen de Teens op een leuke en speelse manier laten kennismaken met CrossFit volgens het speciale CrossFit Teens programma. Jongeren werken aan hun uithoudingsvermogen, balans, coördinatie en leren samenwerken met leeftijdsgenoten. De lessen zijn op dinsdag van 17:00 tot 18:00 en op zaterdag van 12:00 – 13:00 uur. De kosten voor dit lidmaatschap zijn: €35,- voor een los lidmaatschap en als een van de ouders bij ons sport €25,-

Verdere informatie volgt!


Olympic Weightlifting bij CrossFit Hengelo

Olympic WL by Pim Kokos

Afgelopen zaterdag 19 februari is de wekelijkse Olympic Weightlifting gegeven door Pim Kokos. Pim is een zeer ervaren trainer die veel CrossFitters en Weightlifters begeleidt bij het doen van wedstrijden maar zelf ook wedstrijden op Europees niveau heeft gedaan.

In April gaan we samen met Pim Kokos en Thorsten Bruning een 2,5 uur durende Olympic Weightlifting seminar geven bij CrossFit Hengelo. Beide heren geven door het hele land workshops en wij vinden het erg fijn dat ze tijd willen vrijmaken voor de leden van CrossFit Hengelo. Tijdens deze workshops richten we ons op progressie in de Snatch en Clean & Jerk. Er wordt voornamelijk gefocust op techniek, timing en balans en werken daarbij veel met de stang. Tijdens intensieve 1 op 1 sessies wordt je Snatch en Clean & Jerk naar een hoger niveau getild. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk. We houden je op de hoogte via SugarWod en onze Socials.


Parkeren bij CrossFit Hengelo

Parkeren

Graag zouden we nogmaals de aandacht willen vragen van onze leden wat betreft het parkeren. De afbeelding en de tekst geven duidelijk aan waar je wel en niet mag parkeren. Er staan nu ook bordjes bij de parkeerplaatsen voor wie deze bedoelt zijn. Ook niet parkeren langs de Lintelerweg! Er is echt voldoende plek.

In de avond en in het weekend kun je bij de Broodbode, aan de achterzijde, ook parkeren, of naast het oude PCI pand naast Mondial Living. Deze plekken zijn het meest dichtbij. In de avond en in het weekend mag je wel parkeren op de rode vlakken.


Kettlebell workshop bij CrossFit Hengelo

Kettlebell Workshop van het KSBN

Graag zouden we nogmaals de aandacht willen vragen van onze leden wat betreft het parkeren. De afbeelding en de tekst geven duidelijk aan waar je wel en niet mag parkeren. Er staan nu ook bordjes bij de

KettleBell Workshop onder leiding van de bondscoach van het Nederlands KB team.

Op zondag 20 Maart organiseert CrossFit Hengelo een Kettlebellworkshop. Deze les zal volledig staan in het teken van: Je raadt het al, de Kettlebell.

We gaan in ongeveer 1,5 uur tijd stilstaan bij het hoe en waarom, maar vooral ook bij het juist gebruiken van Kettlebells. De verschillende swings (American en Russian) maar ook specifieke Kettlebell oefeningen zoals de KB Snatch en de KB Clean&Jerk.

Bij CrossFit WOD’s komen Kettlebells natuurlijk veel voorbij en het vertrouwd zijn met Kettlebells gaat je daarbij enorm helpen.

Ook draagt het hebben van een goede techniek met Kettlebells bij aan een verbetering van onze kracht en het efficiënt gebruiken van onze spieren bij veel oefeningen maar ook de normale Snatch en Clean & Jerk verbeteren enorm. Rede genoeg om hierbij aanwezig te zijn voor de echte CrossFitters.

Speciaal voor CrossFit Hengelo komt de vrouwelijke bondscoach van het Nederlandse KettleBellteam naar ons toe. Ze neemt zelfs de Europees Kampioene mee!

Wisten jullie verder dat:

  • Een wedstrijd KB altijd 10 min duurt.
  • Voor mannen de KB altijd 32kg is tijdens een wedstrijd.
  • De vrouwelijke winnaar van het EK tijdens een wedstrijd bijna 140 Clean & Jerk’s maakt.
  • Je tijdens een wedstrijd van 10 min de KB niet mag neerleggen.
  • Olympisch gewichtheffers veel trainen met Kettlebells om hun kracht, techniek en mobiliteit te verbeteren.

Voor leden van CrossFit Hengelo is deze training gratis! Schrijf jezelf dus in via ZenPlanner leer de Kb nog meer te waarderen dan we nu al doen.


Shirts CLN bij CrossFit Hengelo

Shirts CrossFit Hengelo

Bij het afsluiten van een Basis, Standaard of CrossFifty abonnement geven wij onze prachtige CLN CrossFit Hengelo shirts weg. We hebben T-shirts en Tank Tops. Helaas waren we erg snel door onze eerste voorraad heen. Gelukkig is er een nieuwe voorraad binnen. Heb je nog geen shirt gekregen, of heb je een tweede shirt aangevraagd, neem contact op met Bas via deze link en dan zal je snel in het bezit zijn van dit prachtige collectorsitem.


Ladies night bij CrossFit Hengelo

Ladies-Night

Op …. maart staat de allereerste CrossFit Hengelo Ladies Night gepland. De exacte datum volgt nog maar wij hebben nu al het gevoel dat dit er eentje wordt om nooit te vergeten. De invulling van deze avond is nog geheim en de datum volgt snel. Hierover zijn we met onze zeer actieve activiteitencommissie druk in overleg. Zodra deze bekend is, laten we dit direct weten. Het whiteboard in onze socialclub moet je hiervoor in de gaten houden. Op dit whiteboard staan allerlei leuke en handige informatie voor onze leden. Met betrekking tot de ladies-night kunnen we alvast verklappen dat sport, dansen en bubbels best goed samen kunnen gaan. Geef je op in de box!!!


Nobull CrossFit Open bij CrossFit Hengelo

Nobull CrossFit Open 2022

Gedurende drie weken, beginnend op donderdag 24 februari 2022, geeft de CrossFit Open, atleten overal de kans om zichzelf uit te dagen en zich te laten zien op een wereldwijd podium. Ongeacht je leeftijd of niveau.

Bij CrossFit Hengelo doen we ook mee aan dit toernooi. Vanaf vrijdag 25 februari, organiseren wij in de avond om 20.00 uur het moment om dit met de groep te gaan doen.

De aankomende vrijdagen zijn de openbox uren van 20:00 ingepikt door leden die de WOD’s van de CrossFit Open 2022 willen doen. Vanaf 25 februari kan het hierdoor wat drukker zijn op dit uur. Natuurlijk kun je in overleg gewoon je ding blijven doen. Ook tijdens de openbox zijn er trainers aanwezig die je graag helpen met het verbeteren van je techniek en/of een leuke WOD voor je bedenken bij gebrek aan inspiratie.


Yoga bij CrossFit Hengelo

Yoga

Zondagochtend is het yoga-time om 10:00 uur. Onder begeleiding van onze altijd lenige Erik stretchen we onze spieren na een lange week vol met zware CrossFit WOD’s. Yoga is een enorme aanvulling op CrossFit. Je mobiliteit verbeterd enorm en je spieren worden door het stretchen ontspannen en langer, wat uiteindelijk weer veel sportieve voordelen oplevert.


Agenda CrossFit Hengelo

Agenda maart

  • 11 Maart vrijdag 20:00 uur, afsluiting The Open 2022 (WOD+Drinks)
  • 20 maart Kettlebel Clinic. Gegeven door de Nederlandse KB Bond.
  • … Maart CrossFit Hengelo Ladies Night 2022

Gevonden voorwerpen bij CrossFit Hengelo

Gevonden voorwerpen

Na een periode van 5 maanden hebben we best al een leuke voorraad aan handdoeken en bidons opgespaard. Ook hebben we extra schoenen en jassen in de aanbieding. Deze ‘gevonden voorwerpen’ kan je terugvinden in de kast helemaal rechts onderin.