Nieuwsbrief januari 2022

Barbell en schijven PT Essentials bij CrossFit Hengelo

Welkom!


We wensen jullie allemaal een heel erg fijn, sportief en gezond 2022!

Wij willen jullie heel erg bedanken voor jullie positieve houding en flexibiliteit t.a.v. de planning van de laatste weken!

Hierbij de januari nieuwsbrief.

Groet, Rob, Robert, Michiel en Bas


Zenplanner bij CrossFit Hengelo

Open

Beste leden, we kunnen weer helemaal open zoals jullie van ons gewend waren! We gaan samen weer als vanouds aan de slag! In Zenplanner kun je vanaf maandag weer plannen zoals je eerder deed, ook weer verder vooruit.


Lessen en ringen bij CrossFit Hengelo

Lessen

We hebben naast de normale Workout of the Day (WOD) uren ook weer de Fundamentals (techniek lessen met de basis bewegingen van CrossFit) en Weightlifting en YogaCROSSFIfTy komt er nieuw bij vanaf 24 januari en we starten op 16 januari met een Hardloop uurtje.


CrossFifty bij CrossFit Hengelo

CrossFifty

Voor de reeds aangemelde CrossFifty leden en diegene die hier belangstelling voor hebben, we starten maandag 24 januari!

Iedere maandag en donderdag van 11.00 – 12.00 hebben we een vast CrossFifty uur voor deze groep. Deze groep is specifiek voor deze uren ingedeeld, en zal met een aangepast CrossFit programma gaan werken aan functionele kracht, uithoudingsvermogen en toename van algehele fitheid en conditie. Er zijn nog 2-3 plekken vrij, met 12 mensen zit deze eerste groep vol. Michiel en Robert zullen deze groep begeleiden. Tijdens de eerste training op 24 januari is er om 11.00 eerst een uitleg t.a.v. het programma als een inleiding. Voor vragen van mensen die CrossFifty willen doen, of al hebben ingeschreven, mail ons op info@crossfithengelo.nl


Hardloopuurtje bij CrossFit Hengelo

Hardloopuurtje

Zeer informeel starten we vanaf 16 januari iedere zondag om 10.00 met een hardlooptraining vanaf de box. We gaan inlopen, daarna wat loopscholing doen voor een betere techniek en coördinatie en dan een rustige 5-7km hardlopen samen. Iedereen kan meedoen, het gaat NIET van je abonnement/credits af. We gaan sharp om 10.00 weg bij de box.


Nieuwjaarsduik bij CrossFit Hengelo

Nieuwjaarsduik

Zaterdag 8 januari zijn we met een groep van 21 mensen met een koude duik begonnen aan het nieuwe jaar. Dit hebben we bij het Tuindorpbad mogen doen. Onder begeleiding van 2 vriendelijke dames die ons goede instructies en aanwijzingen gaven. Het water was 3,5 graden koud en dat deed best pijn aan de voeten. Verder ging het bij iedereen heel goed. Als je maar rustig adem haalt en geen bommetje doet!
De kans is groot dat dit een terugkerend item gaat worden!


Dutch Throwdown bij CrossFit Hengelo

CrossFit Competities

Naast dat CrossFit vooral heel erg gezellig is, is CrossFit ook competitiegericht. Er bestaan in Nederland al geruime tijd enkele zeer leuke en voor iedereen toegankelijke CrossFit competities. Wij bieden de leden die het leuk vinden om deel te nemen aan zo’n wedstrijd dan ook volop de mogelijkheid om dit onder goede begeleiding op de juiste manier te doen.
 
Momenteel zijn er zo’n tien teams van 2 personen bezig met het doen van de kwalificaties voor de Dutch Throwdown Buddy Edition 2022. Deze kwalificaties bestaan uit 3 duo WOD’s die we oefenen en uitvoeren volgens de regels die de organisatie daaraan stelt. Deze WOD’s doen we gewoon in onze eigen box op zaterdag tussen 11:00 en 13:00 en moeten worden vastgelegd op film. De teams met de beste tijden worden uiteindelijk uitgenodigd voor de finale in een vol stadion.
Voor meer info over de Dutch Throwdown kijk je even op de website. www.thedutchthrowdown.nl
 
Daarnaast is er elk jaar “The CrossFit Open” een internationale competitie waar alle boxen in Nederland aan meedoen. Deze WOD’s komen straks voorbij in onze programmering en door je scores te bekijken en te vergelijken met alle CrossFitters over de hele wereld geeft je dat een leuk beeld van je “Fitnesslevel” en de mensen die hier goed in scoren gaan via de “Regionals” door naar de “NoBull CrossFit Games” in Amerika. Het wereldkampioenschap voor CrossFitters.
 
Voor meer informatie over de verschillende CrossFit competities en het meedoen daaraan kun je terecht bij Mevlit en Robert.
 
Ook is het leuk om te vermelden dat we in het voorjaar voor het eerst de CrossFit Hengelo League gaat worden georganiseerd. Een interne competitie waarbij we met gemengde teams in estafette vorm een aantal uitdagende CrossFit WOD’s gaan doen, waarbij uiteindelijk 1 team als winnaar uit de bus zal komen. Meer informatie hierover volgt snel.


De community bij CrossFit Hengelo

De Community

Ben je te vroeg voor de training of wil je Ben je te vroeg voor de training of wil je gezellig blijven hangen na de training, dat kan. Pak lekker een kopje koffie of thee (gratis) en klets bij met de rest van de leden. Want CrossFit draait niet alleen om het sporten, maar ook om de community. Je doet niets alleen, maar altijd alles samen!


Wat bieden we nog meer?

Yoga. CrossFit en Yoga lijken tegenpolen, niets is minder waar. 
Bij CrossFit is lichaamsbeheersing – dus coördinatie van je spieren en daarmee van je houdingen – een zeer belangrijk onderdeel. 
We zijn heel erg blij dat we bij CrossFit Hengelo de mogelijk hebben gevonden op zondag een Yoga training te doen in je “gewone” CrossFit programmering. Het is een aanvulling op vele fronten. Erik leert je de Yoga bewegingen op een rustige en ontspannen manier waardoor jij je lijf gedurende de rest van de week weer verder aan het werk kan zetten. Deze les is van toepassing op alle abonnementen!
Weightlifting is een belangrijk onderdeel van CrossFit. Het is ook een onderdeel dat veel oefening en herhaling vergt. Het is extreem belangrijk om de techniek goed eigen te maken voor je het gewicht gaat verhogen. Gewichtheffen, op een goede manier uitgevoerd, is erg effectief in het sterk worden en functioneel je fitness te verbeteren. Bij CrossFit Hengelo hebben we speciale Weightlifting uren waarbij trainers met extra inzicht en achtergrond in Weightlifting je stap voor stap de opbouw van de juiste techniek leren.