Nieuwsbrief januari 2023 – 1


CrossFit Hengelo start vanaf 1 februari met SportBIT

Beste leden,

In deze extra nieuwsbrief willen we jullie informeren over de overgang naar SportBit en de meest gestelde vragen beantwoorden.

Afgelopen maandag en dinsdag heeft iedereen zijn inlogcodes gekregen en de meeste van jullie hebben de app inmiddels geïnstalleerd en werkend. Er zijn zelfs al een aantal buddie-verzoeken de deur uit gedaan en mensen hebben hun fitprofiel ingesteld. De eerste indruk is super positief.

Mocht je nog geen e-mail hebben ontvangen check dan ook even je spam folder.

Het overzetten van alle data is nogal een klus. Dit kunnen we helaas niet makkelijker maken. Een tip bij tijdgebrek is om alleen je 1 RM te noteren en de belangrijkste benchmark WOD’s zoals “the Girls” en enkele Hero WOD’s. SugarWOD blijft in de gratis versie nog beschikbaar en hierin kun je alles blijven terugvinden. Je kan ook je loggegevens in Excel formaat downloaden en dan wordt deze naar je mail gestuurd. Uitleg hierover in het volgende filmpje. Via de pc kan dit ook, dan zit de download knop meteen bij je profiel.

Vanaf 1 februari gaan we “officieel” over. Pas vanaf 1 februari boeken we al onze lessen in SportBit. Je kunt op dit moment dus nog geen lessen boeken in SportBit. Geen zorgen dus, mocht je dit al ondervonden hebben.

Er veranderen een aantal “kleine” zaken. Zo is de release van de WOD pas om 0:00uur. Een functie om dit naar voren te halen heeft SportBit (nog) niet.

Ook kun je je niet meer inschrijven voor 2 dezelfde lessen op 1 dag. Wel kun je een “Open Box” en een “WOD” boeken. Of “Weightlifting” en “Yoga” bijvoorbeeld. Nu merken we soms dat lessen vol zitten omdat mensen zich achtereenvolgens voor 2 lessen inschrijven omdat ze niet precies weten wanneer ze komen. We hopen zo het onnodig vol zitten van lessen te voorkomen.

Ook de optie “wachtlijst” heeft een ander karakter gekregen. Deze verschijnt pas wanneer de les vol zit. Je kunt je dan wel inschrijven, maar krijgt dan de melding dat je op de wachtlijst staat. Indien er dan iemand zich uitschrijft, en meer dan 60 minuten voor aanvang, dan schuift de eerste op de wachtlijst door. Schrijft er zich iemand minder dan 60 minuten voor aanvang uit dan krijgen alle mensen op de wachtlijst een bericht en is het wie het eerste reserveert heeft dan de plek.

Verder vragen we iedereen zoveel mogelijk actief te zijn in de “Fitcommunity”. Maak buddies aan zodat je kunt zien wanneer je favoriete trainingsmaatje aanwezig is en deel WOD’s, reacties, fistbumps en ervaringen met elkaar in het gedeelte “community” en personaliseer je account. Heel graag met een profielfoto! Het wordt namelijk met de stroom aan leden een steeds grotere uitdaging voor iedereen om elkaar te herkennen. Zeker voor de trainers is dit handig. Hierbij een filmpje die bovenstaande zaken uitlegt.

Wij gaan uit van een vlekkeloze overstap. We hebben inmiddels alle kleine opstartproblemen weten te filteren en onder controle. Mocht je toch problemen ondervinden kun je ons mailen op; info@crossfithengelo.nl

of via onze Whatsapp, kun je natuurlijk terecht bij een van onze spontane coaches😜

We reageren snel en doen er alles aan om het trainen in onze box zo prettig mogelijk te maken.