Nieuwsbrief juli 2022

Welkom!

Dit is de juli editie van de nieuwsbrief van CrossFit Hengelo.

Groet, Rob, Robert, Michiel en Bas


Wisten jullie dat….

Onze ALLEREERSTE nieuwsbrief precies een jaar geleden verschenen is? Toen de bouw van onze box nog in volle gang was organiseerden we alleen nog maar hele leuke buitentrainingen.
 

Er zijn veel leden die er toen al bij waren en nu nog steeds met ontzettend veel energie bij ons sporten. De officiële opening was natuurlijk veel later, maar voor ons gevoel is de tijd verschrikkelijk snel gegaan!
 

We zien regelmatig nieuwe leden bij CrossFit Hengelo komen en zo groeit onze sportieve community. We zijn onze leden erg dankbaar voor alle positieve feedback die we krijgen. CrossFit Hengelo: JUST GETTING STRONGER!

Overweeg je om ook lid te worden en de fitste periode van je leven in te gaan? Lees dan even verder, in deze nieuwsbrief omschrijven we uitvoerig onze instroommogelijkheden.

Verder in deze nieuwsbrief:

 • Het Zomerrooster van CrossFit Hengelo
 • Mobility & Flexibility workshop by “Yogaphine”
 • Fundamentals en Introductielessen
 • Strenght trainingen bij CrossFit Hengelo
 • Hardlopen
 • Monthly Focus Programmering CrossFit.com
 • Uitbreiding van ons trainersteam
 • Agenda aankomende maanden

Zomerrooster

Iedereen heeft het gemerkt en is zich alvast aan het voorbereiden; de vakantie komt eraan!

Omdat CrossFitters niet uit de box weg te slaan zijn, doen we natuurlijk onze uiterste best om alle trainingen op de normale tijden door te laten gaan. Toch kan het zijn dat we ergens een uur (of enkele) niet gevuld krijgen met een trainer.

In dat geval zullen we dat uur uit ZenPlanner halen.
Let dus vooral eind juli en begin augustus extra goed op de uren die in ZenPlanner staan, want dat zijn de uren die gelden als trainingsuren.
Nogmaals, we begrijpen als geen ander dat je het liefst zoveel mogelijk op je eigen favoriete tijd wilt sporten, maar toch vragen we om jullie begrip in deze periode. Alvast bedankt.


Mobility & Flexibility workshop
By “Yogaphine”

Op zondag 10 juli van 11:00 tot 13:00 uur organiseert CrossFit Hengelo de eerste “Mobility&Flexibility” workshop.

Joséphine zal je in een twee uur durende sessie meenemen in haar wereld van bewegen. Diverse actieve dynamische bewegingen komen aan bod, maar ook items als stilte en rust in ademen en meditatie. Dit alles door middel van yogahoudingen, mobiliteits- en flexibiliteitsoefeningen.

Voor CrossFitters, maar ook in het “normale” leven is een goede mobiliteit en flexibiliteit van absolute meerwaarde en wij willen hier voor de leden van CrossFit Hengelo meer aandacht aan besteden door het aanbieden van deze workshops. Deze workshops zullen een repeterend karakter krijgen en de volgende staat inmiddels in onze agenda. Hierover natuurlijk later meer!

Leden van CrossFit Hengelo kunnen zich volledig kosteloos inschrijven voor deze workshops via ZennPlanner. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.


Fundamentals / Introductielessen

CrossFit is voor iedereen! Bij CrossFit Hengelo willen we zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor CrossFit. We doen dit door 2 keer per week “Fundamentals” aan te bieden.

Tijdens deze lessen, die worden gegeven door een level 2 CrossFitcoach en fysiotherapeut, wordt er extra aandacht besteed aan nieuwe leden en de fundamentele bewegingen, die CrossFit maken tot de sport die het is. Het is een sport die daadwerkelijk een verandering in je lichaam teweegbrengt. Het is een sport waar je sterker, fitter en leniger van wordt, en mentale overwinningen mee boekt! En bovenal is het een sport die heel erg leuk is om te doen.

Samen met andere starters verken je tijdens deze lessen je eigen grenzen en motiveer je elkaar om het maximale uit je training te halen. Ieder op zijn eigen niveau, en steeds onder goede begeleiding.
Na 5 lessen kun je meedoen met de normale “WOD” uren. Ook hierbij kun je in overleg met je coach een variant van de “Workout Of the Day” kiezen die bij je niveau past.

Door op deze manier in te stappen raak je snel vertrouwd met de basis van CrossFit en hierdoor is CrossFit voor iedereen toegankelijk. Dus mocht je nog twijfels hebben, kijk dan snel even op onze website en schrijf je in voor het introductie-abonnement. We verwelkomen je graag bij ons in de box!!

Je kunt natuurlijk ook even bellen of appen met een van ons, of kom gewoon eens kijken tijdens de lessen.
Strenght-trainingen

Nieuw bij CrossFit Hengelo zijn de Strength trainingen op vrijdagavond om 20:00uur.

De meeste leden hebben in onze app de aankondigingen al voorbij zien komen, maar ook in de nieuwsbrief willen we graag aandacht besteden aan deze vorm van trainen.

De Strength-uren zijn gericht op de ontwikkeling van kracht en explosiviteit in onze grote spiergroepen. We merken tijdens de normale uren dat er binnen CrossFit Hengelo erg veel behoefte is aan het specifiek ontwikkelen van deze spiergroepen en hier willen we gehoor aan geven door deze uren aan te bieden. Iedereen die bij ons sport en graag onder leiding van een coach wil werken aan zware lifts, is van harte welkom om hier tijdens deze uren aan te werken.

Denk aan: deadlifts, front- en backsquats, benchpresses en alles wat daarbij hoort om het af te maken. Een uurtje heerlijk zware gewichten tillen onder het genot van goede muziek en goed gezelschap!

Onze normale weightlifting-uren blijven natuurlijk ook gewoon op de planning staan.


Running

Het is al eerder aan bod gekomen, maar er is nog koudwatervrees merken we.

Het hardloop/running uurtje dat we iedere zondagmorgen om 10.00 uur hebben gepland is zeer laagdrempelig en heel gezellig. We rennen in een heel rustig tempo ongeveer 1.5km als gezamenlijke warming up. Daarna doen we wat oefeningen en een stukje loopscholing zodat je looptechniek beter wordt. Vanaf daar rennen we dan nog ongeveer 5km in een rustig tempo. Tijdens deze run houden we rekening met elkaar en kunnen we dus ook even wandelen als iemand daar behoefte aan heeft. Dus als je je conditie wilt verbeteren en je calorieverbranding aan wilt zetten, kom dan lekker mee doen af en toe, we passen ons als groep aan en doen het samen!

PS: bij een 2x/week abo kost je dit GEEN credit van je abo!


Monthly Focus Programmering CrossFit.com

Bij CrossFit Hengelo speelt een goede programmering een grote rol. De programmering van een CrossFit box bepaalt welke onderdelen van CrossFit er op die dag aan bod komen. Een goede programmering draagt enorm bij aan de ontwikkeling van de sporter en de manier waarop hij of zij traint.

Vanaf dag 1 heeft het team van CrossFit Hengelo gekozen voor de “CrossFit Affiliate Programming” van CrossFit zelf. Deze programmering heeft voor ons als box een aantal voordelen, maar ook voor de sporter zelf. Zo ben je als CrossFit atleet bij CrossFit Hengelo zeker van een van de meest complete programmeringen die je als CrossFitter kunt hebben. Dat wil zeggen dat alle onderdelen ruimschoots aan bod komen en in verschillende tijdsdomeinen. Zo spreek je dagelijks andere energiesystemen aan waardoor je snel fit wordt.

Ook heeft onze programmering een heel duidelijke langetermijnvisie met elke maand een bepaalde focus.

De afgelopen maand heeft die focus gelegen op de “thruster”.
Dat zien we erg duidelijk terug in de resultaten van afgelopen maand. De ene na de andere PR is voorbij gekomen, zoals jullie hebben kunnen zien op onze socials.

De korte- en langetermijn visie die we in onze programmering hebben, bespreken we altijd met onze leden bij het whiteboard en via onze app SugarWod. Wij vinden het erg belangrijk om deze kwaliteit te blijven leveren en jullie door het jaar heen aan successen te helpen!


Uitbreiding van ons trainersteam

Nog meer goed nieuws: ons bevlogen trainersteam, waar we natuurlijk erg trots op zijn, gaat worden uitgebreid!

En wel met niemand minder dan: Nienke Schiphorst.

Nienke is een zeer ervaren CrossFitter en heeft al jaren een enorme passie voor deze sport. Het is al een tijdje haar droom om mensen te mogen coachen en met haar ervaring als docent gaat dit zeker een succes worden.

Nienke zal in het begin vooral meelopen met de Fundamentals en vanuit hier het traject ingaan om een ervaren CrossFitcoach te worden. Wij zijn super blij met deze geweldige aanvulling in ons team en mochten jullie vragen hebben aan Nienke, stel ze gerust! Na de vakantie zullen we haar uitgebreid voorstellen in onze nieuwsbrief.


Zomeragenda van 2022:

 • Zondag 10 juli: Mobility & Flexibility by Joséphine
 • Vrijdag 15 juli: CrossFit Hengelo Zomerborrel in de stad
 • Vrijdag 19 augustus: CrossFit Hengelo BBQ Workshop
 • Zaterdag 8 oktober: Feestavond 1 jarig bestaan CFH

Meer info en tijden volgen natuurlijk via SugarWod! Daarnaast willen we deze zomer nog een aantal buitentrainingen organiseren in samenwerking met coach (Vieze)Rick. Deze zullen we spontaan laten gebeuren bij goed weer en in het weekend. Natuurlijk krijgen onze leden hierover tijdig bericht.
  In augustus is er vanwege de vakantie geen nieuwsbrief, maar we zullen alle avonturen van CrossFit Hengelo in september uitvoerig beschrijven! Nu rest ons alleen nog iedereen een enorm goede vakantie te wensen, en onthoud:

De beste dag om met CrossFit te beginnen was 10 jaar geleden, de tweede beste dag is vandaag!


Vakantiefoto challenge:

Binnenkort breekt de vakantieperiode weer aan. Het moment om er even lekker tussenuit te gaan of heerlijk in je tuin of op je balkon te chillen.
Wij gaan je uitdagen om in de zomerperiode een actieve foto met ons te delen.

Na de zomer gaan we de leukste foto’s verzamelen en er een mooie poster van maken die we in de box ophangen.
We verwachten foto’s die buiten CFH worden gemaakt, dus niet tijdens een training in onze box. Ook is het een voorwaarde dat het een actiefoto is!
Natuurlijk gaan we de drie tofste foto’s belonen met een leuke prijs of eeuwige roem 😊
 
Hoe kun je extra punten verdienen?

 1. Als het CFH logo duidelijk zichtbaar is op de foto d.m.v. je pet, je shirt of de gave CFH sticker.
 2. Indien je de foto op Instagram/Facebook plaatst en CFH tagt.
 3. Als het goed zichtbaar is op de foto in welk land, plaats, regio, tuin of op welk balkon je bent.
 4. De Vakantie Fotochallenge start 1 mei en stopt 30 september.

Post je foto op social media, gebruik je deze niet, mail dan naar HIER

De jury, bestaande uit Peter van Leijen en Simone Masselink, kiest de prijswinnende foto’s en de foto’s voor op de poster.

Succes en veel plezier met deze challenge!