Nieuwsbrief maart 2023


Informatie over de NOBULL CrossFit Open 2023


Zoals elk jaar en zoals elke CrossFit box ter wereld, heeft ook CrossFit Hengelo afgelopen jaar meegedaan aan de CrossFit Open; een online competitie waaraan elke CrossFitter mee kan doen ongeacht niveau.

Vanuit CrossFit Hengelo hebben er dit jaar meer dan 15 mensen zich ingeschreven en we hopen natuurlijk dat dit aantal blijft groeien. Het is elk jaar een mooi moment om je vooruitgang te zien en natuurlijk je “zwakke” punten te ontdekken. Ook is het erg leuk om onder begeleiding van een Judge een WOD te moeten doen. Zo kan iedereen een beetje proeven aan een echte CrossFit competitie.

We willen alle atleten bedanken voor hun inzet, maar ook de coaches, de judges en de rest van de vrijwilligers die deze avonden mogelijk hebben gemaakt.


Vertrouwenspersoon


Laat ik mij even voorstellen voor de mensen die mij (nog) niet kennen. Mijn naam is Amaal (makkelijk te onthouden aan ‘allemaal’ op z’n Twents) en ik geef op vrijdagochtend les in deze box. In deze box willen we vooral een sfeer creëren waarin iedereen zich welkom voelt en waar mensen het naar hun zin hebben. Een fijne/veilige box zorgt ervoor dat je prettig kunt trainen.

Binnen CrossFit Hengelo ben ik aangewezen als vertrouwenspersoon. Het kan natuurlijk eens gebeuren dat jij je onprettig/onveilig voelt door een situatie in de box. Mocht je dit niet direct met de persoon (of personen) in kwestie durven/kunnen bespreken, dan kun je bij mij terecht. Je kunt mij aanspreken in de box (altijd!) of mailen naar vertrouwenspersoon@crossfithengelo.nl. Ik zal eerst met jou in gesprek gaan en nooit zonder jouw toestemming de persoon in kwestie aanspreken. Met alle informatie wordt vertrouwelijk omgegaan.


Shirts


Wanneer je een nieuw lid bent bij CrossFit Hengelo krijg je een trainings shirt/hempje van ons! Deze shirts waren enige tijd niet op voorraad maar ze komen binnenkort weer binnen. Heb jij dus een abonnement maar nog geen shirt ontvangen,

kom dan binnenkort even naar één van de eigenaren toe, voor of na je training, dan krijg jij jouw CrossFit Hengelo shirt.

Heb je al een shirt maar wil je er nog één bijkopen? Ook dan kun je naar ons toekomen (zodra ze binnen zijn).


Yoga


Afscheid van Erik


Vanaf het moment dat wij open zijn gegaan in oktober 2021, is Erik onze Yoga leraar geweest. Erik is een hele vriendelijke en rustige man, die met veel passie zijn Yoga aan de leden heeft gebracht. Echter hebben wij na een kleine 1½ jaar besloten afscheid te nemen van Erik. Wij hebben een andere route voor ogen en deze laten we invullen door iemand anders.

Wij willen Erik van harte bedanken voor alle uren dat hij de innerlijke rust heeft mogen brengen aan ons en de leden. Wij wensen hem heel veel succes met zijn verdere carrière en route door het universum. Bedankt, Namaste.

Welkom Anienka


Na het bericht van afscheid, komt er een bericht van welkom:

We heten Anienka van harte welkom bij CrossFit Hengelo! Anienka gaat vanaf zondag 12 maart de Yogalessen verzorgen bij ons. Anienka geeft al meerdere jaren les in Yoga en dit doet ze i.c.m. houdingen uit de Pilates. Voor nu vult ze het uur van de zondagochtend in. Deze is van 10.00 – 11.00 uur. We denken dat met name de mobility variant van Yoga op deze manier extra aansluit op onze CrossFit gedachte.


Beweging van de maand: TrusterDe Thruster is een compound beweging, dat wil zeggen dat het een full-body movement is waarbij grote spiergroepen actief zijn. De Thruster geeft je grote voordelen in het dagelijks leven omdat je coördinatie, spieruithoudingsvermogen en balans tegelijk nodig hebt bij de uitvoering ervan. Je wordt daarbij sterker in bijna alle grote spiergroepen.

Bij het uitvoeren van de Thruster is een goede mobiliteit van de enkel, de heup de bovenrug (veel strekking noodzakelijk!) en de schoudergordel vereist. De Thruster is een combinatie van een front squat en een push press. Een belangrijk kenmerk van de Thruster is de sterke versnelling die plaatsvindt vanuit de squat positie naar de overhead positie. Daarmee kan veel gewicht worden verplaatst, maar vindt ook een behoorlijke belasting van ons energie systeem plaats. De Thruster heeft daarom binnen de CrossFit community de bijnaam: “the most draining of all exercises”!

Gelukkig is ook de Thruster prima trainbaar, door hem vaker te herhalen en in je techniek steeds meer te verbeteren word je er dus technisch beter in en natuurlijk bouw je er steeds meer kracht mee op. Met een Thruster verbeter je jezelf dus op vele gebieden!


Reclame displaysSinds kort staan er reclamedisplays op de kast. Hierop staan artikelen en merchandise die wij binnen onze Box verkopen. Heb je interesse in één van deze producten? Vraag Rob, Michiel, Robert of Bas even. Links boven op de display staat de QR code om te betalen. De blikjes FitAid mag je natuurlijk zelf pakken. Nieuwe producten en merchandise volgen.


Save the date!De aankomende maanden brengen veel feestdagen. We willen deze alvast voor jullie in kaart brengen. SAVE THE DATE!

Zaterdag 27 mei houden wij de memorial day WOD, the Murph. Binnen de CrossFit wereld een zeer bekende workout, namelijk:

  • 1600 m run
  • 100 x pull ups
  • 200 x push ups
  • 300 x airsquats
  • 1600 m run

Deze gaan we doen in groepen van 20. Voor iedereen zijn er schalings opties! Je mag een halve doen, dus 800m, 50 pull ups etc. Er zijn nog meer mogelijkheden om het werkend te maken voor jou. Vraag je trainer!

Wanneer iedereen klaar is met deze WOD, ben je in de gelegenheid om je thuis even op te gaan frissen. Want later op de middag is er de CFH barbecue. Info volgt.


Men’s Murph – 2015 Reebok CrossFit Games

MaterialenVorige week en deze week zijn er nieuwe materialen bijgekomen. Volgende week komen er nog meer. In de kast hebben we daarvoor plekken gereserveerd. In de onderste twee rijen met vakken staat geschreven wat daar moet liggen. Het wordt zeer gewaardeerd wanneer de dumbells en kettlebells op de juiste plekken worden teruggelegd. De volgende groep grijpt dan niet mis en één van de vier eigenaren wordt hier ook erg gelukkig van 😉.

We hopen met de nieuwe materialen voldoende aan te kunnen sluiten op de grote groep leden die andere gewichten willen gebruiken.


Parkeren


De parkeermogelijkheden zijn uitgebreid. Wij huren nu officieel 4 plekken tijdens kantooruren bij het voormalige pand van PCI. Dit zijn de voorste 4 plekken gezien vanaf het pand van Mondial Living. Deze zijn aangegeven met een CrossFit Hengelo bordje. Na 17u mag er vrij worden geparkeerd tussen deze panden op de plekken gemarkeerd met P Levelsplein. Tevens kan er na 17u ook vrij worden geparkeerd aan de voorkant van Mondial Living en ons pand.

In de ochtenden graag parkeren op de plaatsen waar een CrossFit Hengelo bordje staat, of tegenover Hobbelink aan de Lintelerweg, daar zijn 14 openbare parkeerplekken. Klik hier voor een afbeelding van die plekken. Niet parkeren langs de weg. Je kan natuurlijk altijd op de fiets komen, deze kan je kwijt achter bij de fietsenstalling.