Nieuwsbrief mei 2022

Groepsfoto bij CrossFit Hengelo
Welkom!

Dit is de mei editie van de nieuwsbrief van CrossFit Hengelo.

Groet, Rob, Robert, Michiel en Bas

Openings feest bij CrossFit Hengelo

Openingsfeest

Nogmaals een reminder! Ons openingsfeest voor leden staat gepland op zaterdag 21 mei

vanaf 19:30 zijn alle leden welkom voor een drankje en een hapje in onze box. Die avond gaan we met al onze leden een echte CrossFit borrel organiseren om te vieren dat we open zijn. Eerdere data zijn helaas door het welbekende virus in het water gevallen maar nu is het alleen nog hopen op lekker weer!!! Schrijf je hiervoor in via ZenPlanner, graag voor 14 mei!


Hero WOD Murph bij CrossFit Hengelo

Murph 2022

Op 21 mei doen wij bij CFH gezamenlijk de HERO WOD: Murph. Wij hebben hier 2 uren voor ingericht. Om 10 uur en om 11 uur kunnen 2 groepen van 25 stuks hard aan het werk.

Voor het geval je niet bekend met de Hero WOD’s: Murph is een klassieke CrossFit workout welke bekend staat als Hero WOD. Hero WOD’s zijn gemaakt door CrossFit om de mannen en vrouwen te eren welke zijn gesneuveld aan het front. De WOD Murph is speciaal ter ere aan Navy Luitenant Michael Murphy, die op 28 juni 2005 sneuvelde in Afghanistan.

De Hero WOD Murph is de afgelopen jaren binnen de CrossFit wereld uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie waar je als CrossFitter aan mee wilt doen. Elke zichzelf respecterende CrossFit box ter wereld organiseert deze WOD rondom het Amerikaanse “Memorial Day”

De Hero Workout “Murph” staat voor:
1600 meter hardlopen
100 pull-ups
200 push-ups
300 squats
1600 meter hardlopen

Alles met een gewichtsvest van 9/6 KG


We gaan hier uiteraard een kleine competitie van maken en het zou super tof zijn als er veel leden mee doen. We gaan meerdere schaalbare opties geven, waardoor het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. Mocht je niet mee kunnen doen, dan zou het wel gaaf zijn om aanwezig te zijn deze dag om al je trainingsmaatjes aan te moedigen om deze Hero WOD binnen een mooie tijd te volbrengen. Natuurlijk is die ochtend iedereen welkom. Vrienden, Familie of mensen uit je omgeving die graag mee wille doen! Wil je graag meedoen, maar ben je geen lid. Schrijf je dan éénmalig in voor een proefles via deze LINK Na 2 maanden verwijderen we jouw gegevens weer uit ons systeem!

Schrijf je nu alvast in via Zennplanner!
De komende weken zullen wij ook in de Sugarwod app jullie wat oefeningen verzorgen welke jullie thuis kunnen doen op dagen dat je niet traint. Ook zullen we je tips en adviezen geven tijdens de trainingen. Dit om je voor te bereiden op de workout.

Voor vragen, kun je uiteraard terecht bij de coaches van Crossfit Hengelo.


Besloten Facebook groep bij CrossFit Hengelo

Besloten CFH Facebookgroep

Deze staat los van de evenementen die onder CFH worden georganiseerd. Hier worden foto’s, je vakantieworkout, grappen en grollen gedeeld. Maar ook de playlist samengesteld voor het openingsfeest, ideeën uitgewisseld en nog veel meer. Zoek bij Facebook gewoon naar CrossFit Hengelo en vraag om lid te worden!


Wedstrijd Kettlebell bij CrossFit Hengelo

Kettlebell Wedstrijd

Op 3 juli vindt er een Kettlebell wedstrijd plaats tussen CFH en Jaap’s Gym. Dit is n.a.v. de Kettbell workshop die onlangs bij CFH is gegeven.
Door ons enthousiasme en onze uitmuntende techniek, hebben de dames ons uitgedaagd voor een leuke wedstrijd tussen onze sportscholen. Natuurlijk houden ze rekening met ons niveau! Deze wedstrijd zal op 3 juli plaats gaan vinden, in Oldenzaal, bij Jaap’s Gym. Zet deze vast in je agenda! Heel erg leuk en geheel in lijn met de basisprincipes van CrossFit: Regular play and learn new sports!


Th Bootcamp Factory bij CrossFit Hengelo

Obstacle-Run Training 

Op Zaterdag 4 juni 2022 vindt er een Obstacle-Run Training plaats in samenspraak met The Bootcamp Factory en CrossFit Hengelo. CrossFit Hengelo is steeds op zoek naar evenementen om onze visie na te streven, maar ook om door

afwisseling in de reguliere programmering toe te passen de leden enthousiast te houden over Crossfit Hengelo en de samenhorigheid te bevorderen. Daarom heeft Crossfit Hengelo de samenwerking opgezocht met “The Bootcamp Factory”. “The Bootcamp Factory” biedt naast bootcamp lessen ook obstacle run trainingen aan. Obstacle Run is een erg effectieve training waarin lichaamskracht met cardio (hardlopen) wordt
gecombineerd. Daarnaast worden fysieke vaardigheden als coördinatie, behendigheid sterk ontwikkeld en mentale weerbaarheid gestimuleerd. De trainingen zijn een waardevolle aanvulling voor de CrossFitatleten.


Touwklimmen bij CrossFit Hengelo

CrossFit Teens

Op 3 April zijn we gestart met CrossFit Teens. Onder leiding van Jeroen en Jonas geven we Teens tussen 12-16 jaar een mooie training met echte CrossFit achtergrond en technieken. De opbouw van de training is veilig en verantwoord voor deze leeftijdsgroep. Hoe cool is het om op deze leeftijd je ambitie voor CrossFit te ontdekken? Er wordt op de vrijdag van 17.30 – 18.30 en op zondagochtend van 11.15 – 12.15 uur getraind. Een keer komen kijken? Laat het ons weten via info@crossfithengelo.nl


Gewichtheffen bij CrossFit Hengelo

Olympic Weightlifting

Op 8 mei organiseert CrossFit Hengelo een voor iedereen toegankelijke Olympic Weightlifting Seminar van 2,5 uur. Deze seminar wordt gegeven door Pim Kokos en Thorsten Brunink. 

Deze middag zal in het teken staan van verbetering van je Clean & Jerk en snatch. Er wordt zorgvuldig stilgestaan bij het hanteren van de juiste technieken en is er de mogelijkheid voor CrossFit coaches om verdieping te krijgen in trainingsmethodes en het aansturen en begeleiden van ervaren CrossFitters.
We gaan veel in kleine groepjes werken en nemen uitvoerig de tijd om de progressie en verschillende stappen van de deze oefeningen te analyseren en te verbeteren.
De kosten per persoon bedragen: €45,- Schrijf je in via info@crossfithengelo.nl of via ZenPlanner en zorg dat je een plek weet te bemachtigen. Er is ruimte voor maximaal 16 mensen! Let op, je hoeft geen lid te zijn van onze sportschool om hieraan mee te doen. Wel hebben onze leden voorrang! Ook is ontzettend veel ervaring met CrossFit niet vereist. Ben je een beginner en wil je graag je carrière starten met een goede basistechniek in de fundamentele bewegingen, dan ben je bij CrossFit Hengelo aan het juiste adres.


Lounge bij CrossFit Hengelo

CrossFit Hengelo Lounge

Iedereen is voor en na zijn training welkom in onze lounge. Onder het genot van een heerlijk bakje koffie of thee gezellig met elkaar napraten over hoe vervelend de coach of de WOD was en kennismaken met de mensen waarmee je traint en de wodjes samen doet! Het belangrijkste van CrossFit! Neem de tijd om eens een half uurtje eerder te komen en te kijken naar het uur voor je of om te kletsen met een coach. Lucht je hart na een training bij je maatje en stap naar buiten met nieuwe energie voor de rest van de dag of avond. Deel je kennis, netwerk of ervaringen met elkaar en kom erachter dat CrossFit zoveel meer is dan alleen trainen en sterker worden. Je zult versteld staan van de vele leuke leden die we hebben en de hoeveelheid nieuwe vrienden die je er gratis bij krijgt. Samen zijn wij CrossFit Hengelo!


The Nationals bij CrossFit Hengelo

The Nationals 2022

The Nationals is een online seizoenscompetitie bestaande uit 5 divisies. Bij de start van het seizoen zul je een placement event moeten doen die jou indeelt in één van de vijf divisies. De overige events tijdens het seizoen zullen dan op basis van jouw divisie geschaald worden en deze doe je allemaal in je eigen box. Het seizoen bestaat uit 5 events en na deze 5 events weten wij wie de kampioen is. Daarna zal de top 40 uitgenodigd worden voor een groot live event op een locatie ergens in Nederland tijdens The Summergames.

Start: Seizoen 6 start in september 2022
Duur: 6 maanden
Type: Individueel, 5 divisies
Finale: Medio april/mei 2023

The Nationals Triplets

The Triplets is een wedstrijd in drietallen. Men maakt een mixed team (MMF / FFM) waarmee de strijd met andere teams wordt aangegaan. De kwalificatie voor de finales bestaat uit twee fases. In de eerste fase worden twee workouts gedaan, deze bepaalt jullie niveau en plaatst het team in één van de drie divisies. In fase twee worden de volgende twee workouts gedaan. Na deze vier workouts worden de beste teams van elke divisie uitgenodigd voor de finale.

Qualifiers: 2 juni – 4 juli
Finale: 3/4 september
Type: Mixed teams van 3, 3 divisies

Meer informatie kun je vinden op www.jointhenationals.com en
Instagram @the_nationals_eu


Organisatie bij CrossFit Hengelo

Aankomende evenementen:

  • Bootcamp Saturday in samenwerking met The Bootcamp Factory
  • CrossFit Hengelo BBQ workshop
  • 8 mei Olympic Weightlifting Seminar
  • RoeiClinic in samenwerking met CrossFit Twente
  • KettleBell amateurwedstrijd zondag 3 juli
  • 21 mei CrossFit Hengelo Murph 2022 om 10 en 11 uur
  • 21 mei CrossFit Hengelo openingsfeest vanaf 19.30 uur.

Vakantie foto challenge bij CrossFit Hengelo

Vakantiefoto challenge:


Binnenkort breekt de vakantie periode weer aan. Het moment om er even lekker tussenuit te gaan of heerlijk in je tuin of op je balkon te chillen.
Wij gaan je uitdagen om in de zomerperiode een actieve foto met ons te delen. Na de zomer gaan we de leukste foto’s verzamelen en er een mooie poster van maken die we in de box ophangen.
We verwachten foto’s die buiten CFH worden gemaakt, dus niet tijdens een training in onze box. Ook is het een voorwaarde dat het een actie foto is!
Natuurlijk gaan we de drie tofste foto’s belonen met een leuke prijs of eeuwige roem 😊

Hoe kun je extra punten verdienen?

  1. Als het CFH logo duidelijk zichtbaar is op de foto d.m.v. je pet, je shirt of de gave CFH sticker
  2. Indien je de foto op Instagram/Facebook plaatst en CFH tagt
  3. Het goed zichtbaar is op de foto welk land, plaats, regio, tuin of balkon je bent.

De Vakantie Fotochallenge start 1 mei en stopt 30 september.
Post je foto op social media, gebruik je deze niet, mail dan naar HIER

De jury, bestaande uit Peter van Leijen en Simone Masselink, kiest de prijswinnende foto’s en de foto’s voor op de poster.

Succes en veel plezier met deze challenge!