Nieuwsbrief november 2022


Welkom!

Dit is de november editie van de nieuwsbrief van CrossFit Hengelo.

Groet, Rob, Robert, Michiel en Bas


1-jarig jubileum

8 oktober hebben we ons 1-jarig jubileum gevierd. We hadden de box omgetoverd tot een danszaal. Er was een DJ en voldoende te eten en te drinken voor iedereen.

Ook deze avond zijn wij verwend met prachtige cadeaus, waaronder een heel fraai gemaakte lichtbak met ons logo. We hebben al besloten waar deze komt te hangen. De toestemming is er ook al, nu nog de uitvoering. In de volgende nieuwsbrief zal zeker te zien zijn waar deze hangt.

Via deze weg willen we graag iedereen bedanken voor dit fantastische jaar. Dat we een grote groep leden in ons bestand hebben is duidelijk, maar dat we zo hard zouden groeien, daar konden wij alleen maar van dromen. Jullie zorgen ervoor dat wij een sterke en stabiele box zijn en blijven. Hierdoor kunnen we blijven investeren en blijven dromen.

Dank jullie wel!


Ik ben Nienke

Dag allemaal,

Mijn naam is Nienke Schiphorst en sinds een tijdje mag ik een aantal lessen verzorgen bij CrossFit Hengelo. Ik vond het altijd al leuk om met sport bezig te zijn. Zo heb ik vroeger o.a. getennist en veel geturnd. Bij de turnvereniging waar ik zelf turnde heb ik ook lesgegeven. En dat ik lesgeven leuk vind is ook duidelijk als je weet dat ik al ongeveer 12 jaar in het onderwijs werk. De eerste 10 jaar als leerkracht in de groepen 7 en 8 en nu als intern begeleider in de bovenbouwgroepen.

Zo’n tien jaar geleden ben ik begonnen met CrossFit en meteen was ik enthousiast! Elke keer een ander soort les; krachtonderdelen die werden afgewisseld met turnelementen; mijn conditie die verbeterde en sporten met een hele fijne groep mensen. In die tijd heb ik bij de CrossFit ook mijn huidige partner Quinten leren kennen. Samen sporten was nog veel leuker! Met hem woon ik in Hengelo, samen met onze twee zoons Cas van 3,5 en Sten van ruim 1 jaar.
Pas een week voordat ik beviel van mijn eerste zoon ben ik gestopt met CrossFit. Hoe mooi is het dat je met een sport als CrossFit dus nog zo lang door kunt trainen in een zwangerschap! En dat vind ik ook zo gaaf aan CrossFit, welke blessure of beperking je ook hebt, er wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden. Ik heb daarna een jaar of drie van alles gedaan; boksen, groepslessen en fitness. Maar nooit kreeg ik dat fijne gevoel terug wat ik had bij CrossFit. En toen kwam het nieuws dat er een nieuwe box werd geopend door hele fijne mensen, een paar maanden na de bevalling van mijn tweede zoon. Dit kwam perfect uit. Sinds ik er weer sport heb ik weer veel meer energie en plezier!
Om deel uit te mogen maken van deze box (als lid en nu ook als coach) vind ik ontzettend fijn! Wat een heerlijke sfeer hangt er in de box en wat een leuke mensen! En dan nu ook weer kans voor ontwikkeling; CrossFit lessen verzorgen!

Ik hoop jullie vaak te zien in de box!


T-shirts en tank tops

Nieuwe leden ontvangen een gratis T-shirt of tank top nadat ze zich hebben ingeschreven (dit geldt niet voor de Teens, helaas).

Het is echter lastig gebleken om goed bij te houden wie inmiddels een shirt heeft gehad. Daarnaast hadden we tijdelijk ook niet meer alle maten shirts op voorraad.
Hierdoor kan het zijn dat jij als recentelijk nieuw lid nog niet zo’n mooi CrossFit Hengelo Tank Top of T-shirt hebt ontvangen. Dan vragen we je dit bij 1 van ons (Bas, Michiel, Robert of Rob) te melden, want de nieuwe voorraad komt er aan, dus waarschijnlijk kunnen we onze schuld aan jou direct inlossen.

Wees dus niet te bescheiden maar meld je gerust bij een van ons, alvast dank daarvoor.


De CrossFit Benelux Affiliate Gathering

Zondag 18 september was er de eerste CrossFit Benelux Gathering. Hierbij waren alle CrossFit Boxeigenaren van de Benelux uitgenodigd. Er zijn er ongeveer 75 komen opdagen, een mooie opkomst dus.

Het eerste wat er gezegd werd was: “Mensen, het is gelukt. Er zijn nu officieel meer CrossFit boxen in Nederland dan dat er McDonalds vestigingen zijn. En er komen steeds meer boxen bij!”

Wij zijn deze dag ontvangen door de oudste box van Europa, CrossFit Gymert. Ze bestaan al sinds 2005. Heel gaaf om hier te zijn. Zeker toen ze gingen vertellen hoe ze dit hebben opgebouwd en wat hun visie is. Erg leerzaam en interessant!
We kregen van Nolan Mooney een 2 uur durende motivatiespeech. Deze 2 uur waren zo voorbij, het was erg leuk, leerzaam en vermakelijk.

Van Mirwais Mehrab, Amy van der Stigchel en Pablo Stegerhoek kregen we een hele mooie presentatie over blessurepreventie binnen de CrossFit wereld. Deze doktoren, zelf ook fanatiek CrossFitters en Level 1 en 2 trainers, zijn samen met een grote groep artsen in de wereld bezig in kaart te brengen wat CrossFit met je lijf doet. Sinds enkele jaren zijn er steeds meer wetenschappelijke onderzoeken gaande en afgerond over dit onderwerp. Hierdoor kunnen ze steeds beter bepalen en constateren wat CrossFit doet. Super interessant en wederom leerzaam.

Ollie Mansbridge; European Regional Manager at CrossFit, heeft ook op het podium gesproken over wat CrossFit momenteel met Europa doet en wat we nog kunnen verwachten. De plannen zijn groots. CrossFit wordt buiten Amerika steeds groter, bekender en meer gevonden. Er komen steeds meer ideeën qua workshops, trainingen, gespreksvormen en ga zo maar door. CrossFit staat niet stil en blijft zich ontwikkelen.
De dag werd afgerond met een gezamenlijke workout. Heel gaaf, met een kleine 100 man op de werkvloer. Daarom werd er gekozen voor een oefening alleen met lichaamsgewicht. Das dan wel zo veilig!

Wij van CrossFit Hengelo kijken uit naar de volgende Benelux bijeenkomst. Het was namelijk erg leuk om met andere boxeigenaren van ideeën te wisselen en te netwerken.

De foto’s zijn van Kevin Dijkstra en CrossFit Benelux


Programmering van Fundamentals en Strength

We krijgen als eigenaars en trainers vaak leuke reacties op de programmering die wij in de box gebruiken (CrossFit Affiliate Programming). Daar zijn we super blij mee! Wij zien ook heel goed dat een grote meerderheid van de leden duidelijke vooruitgang op veel gebieden heeft door de manier van trainen.

Toch zijn er naar ons idee een aantal dingen die beter kunnen. We zijn bezig dat uit te werken.  in de nieuwsbrief van december komen we daar uitgebreid op terug.


Wat verkopen wij!

Ondertussen hebben wij een flink assortiment aan producten in de verkoop, binnen onze CrossFit Box.

  • FitAID: Het hersteldrankje binnen de CrossFit wereld!
  • Taco’s: Een soort van schuurblokje om het eelt van je handen te krijgen.
  • Springtouw: Fastrope. Een geschikt touwtje om je Double Unders te leren.
  • Hoodie: Alleen in 2022 te krijgen. De CFH Hoodie is beschikbaar in 4 kleuren.
  • Griptape: Ideaal om te gebruiken bij barbell oefeningen voor net iets meer grip.
  • CFH Pet: Mooie cap met het CFH logo.
  • T-shirt en Tank tops: Van het merk CLN en met het CFH logo.

Wil je één van deze mooie producten, vraag het aan 1 van de 4!


Wij gebruiken momenteel twee APPs: Zenplanner en SugarWOD. Deze zijn deels geïntegreerd. Zo kun je lessen reserveren in zowel Zenplanner als SugarWOD. In de toekomst zal Zenplanner meer naar de achtergrond schuiven als APP waar je je persoonlijke gegevens, zoals type lidmaatschap en dergelijke kunt regelen.

SugarWOD zal de APP zijn waar je je kunt inschrijven voor trainingen en waar je ook je resultaten kunt loggen. Daarnaast zie je de avond ervoor de training van de volgende dag. Verder gebruiken wij SugarWOD ook voor het informeren over komende evenementen of activiteiten. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuk medium om te communiceren of reageren op de WOD en de resultaten van je mede CrossFitters. Dus als je SugarWOD nog niet of nauwelijks gebruikt, maak er meer gebruik van en ontdek de voordelen.


Techniek van de maand: de Boxjump

Afgelopen weken zijn er al WOD’s geweest met behoorlijk wat boxjumps. De ene persoon

 haat deze beweging, de ander vindt het geweldig. De boxjump is een compound beweging waarbij we grote spiergroepen inzetten en een snelle (plyometrische) beweging moeten maken. Vaak zit er een mentale barrière waardoor het springen op zich beperkt of vertraagd wordt.

Dan zie je iemand staan kijken naar de box en zich maar concentreren en voorbereiden en wil die echte sprong er maar niet van komen. Dit is een hele andere situatie dan een missprong na bijvoorbeeld 50 boxjumps omdat je erg vermoeid geraakt bent en de coördinatie voor een jump niet meer helemaal goed hebt.
In het geval van een mentale barrière is het heel goed om in een open box uur te komen oefenen en gewoon op een aantal gewichtsschijven te springen, of op de nieuwe kleine step die in de box staat. Daarmee kun je de mentale barrière van een jump doorbreken en kom je misschien snel weer tot de volledige boxjump. Box step-ups zijn uitstekend voor personen met knieklachten, maar als jij verder geen blessures hebt, dan is het super als je weer kunt toewerken naar een echte jump!
Vraag je trainer om hulp als je dit weer wilt bereiken!


Koffie en thee

Waarschijnlijk hebben vele van de leden het al gezien, wij hebben een nieuw
koffiezetapparaat. Na een jaar Krups met cups, is er nu een apparaat met bonen. Heerlijke koffie! Het apparaat is te gebruiken door al onze leden. Wij verwachten natuurlijk wel dat er netjes mee om gegaan wordt. Weet je niet hoe het apparaat werkt, vraag het een trainer of 1 van de 4.


Nieuwe weegschaal

Tijdens het feest voor ons eenjarig bestaan hebben wij van jullie, de leden, een mooie professionele Tanita weegschaal gekregen.

Hiermee kun je heel gedetailleerd je gewicht, spiermassa, vetpercentage en dergelijke meten.

Dit mooie cadeau komt uiteraard ten goede aan ons allemaal. Wij zijn bezig om in ons lesrooster momenten in te bouwen, zodat diegene die graag een analyse weging zou willen maken, dit kan doen. Vervolgens kun je dan na bijvoorbeeld 3 of 6 maanden een nieuwe weging doen om je vooruitgang te zien.

Begin volgende maand, in de nieuwsbrief van december, gaan we jullie informeren wanneer de wegingen starten en op welke momenten je hiervoor een afspraak kunt maken. Kun je daar niet op wachten, spreek dan Michiel even aan.


Parkeren

Graag jullie auto’s uitsluitend parkeren in de 4 gereserveerde parkeervakken (groene vakken) en 2 vrije parkeervakken (oranje vakken) aan de voorzijde van het pand. Parkeren bij PCI, deze parkeerplaatsen liggen naast Mondial living. Maak hier gerust gebruik van, want hier zijn erg veel vrije plekken! Je kan ook parkeren bij het grasveld aan de overzijde. Dit zijn openbare parkeerplaatsen.

Niet parkeren aan de weg!